Wednesday, November 23, 2011

Cable car yang paling menyeramkan di dunia

Apabila tengok gambar ini teringat cable car di genting highland. Ingat di sana je cable car yang seram. Ada lagi rupa-rupanya.

  
Masada cableway di Masada, Israel

Haifa ’s Stella Maris cable
cid:image003.jpg@01CC1052.6A2C42B0



Mont Blanc Massif of the French Alps



Hong Kong ’s Skyrail cable car ride

French dan German

Rio de Janeiro ’s Sugarloaf Mountain



Pulau Langkawi di Malaysia
cid:image010.jpg@01CC1052.6A2C42B0

 Yellow Mountain atau Huang Chan di China



21 comments:

aReLaN said...

nek yg genting pon dh chuak nikan lak nk nek yg cmtu.hahaha..pyh btul ble dh gayat ni.ade gk nek tutup mata smpi la ke hujung.

mielajasmin said...

mcm bez jer. hahaha.
org yg btol2 brni jer ley naek bnde tuh. :)

Wilma said...

Smart...Tapi menakutkan jugak la :-)

Aku Wahidah said...

Menakutkan. Kalau jatuh tu mmg sia2 lah rasa hidup ni.

jijah said...

pergh..mmg seram gk erh cabecal nih..hehe

Cik BoBoiBoy said...

kalau jatuh sje jerk kan...xde keinginan + xde keberanian langsung nak naik bnde alah ni..

Izzan Zain said...

tk sanggup nak naik...ngeri jer....

cokelat lady said...

yg kat china tu pling seram kot. ==" mmg takkan naik pnyer.

cIKhA said...

ngeri je tgk nasib baek bkn kat sini so mmg xkn naek la.ahaks

wunny said...

waahhhhh.. teruja.. adoii. confrm21 gigil ble naek. hahahaha

NZ Diaz said...

nak cuba! :D

c'axoera said...

agak2 cable car kat genting tu bila agaknya dorang last service eyh heheheh

Liling said...

ahh ! agak menakitkan kat china tuuu =.= walaupun scene chantekk. tapi chantekkk juga kalau jatuh kan ??

btw, follow ur blog. =) feel free to follow me also.

Cik tikah said...

x berani naik cabel car yg bawh tuh ada air =.=' seram!

Kazen said...

ak rase yg last skali ag seram tu..kt genting tu bese2 nye,.,. leh cabut jntung kalu nek yg last tu

Entri terkini | Wordless Wednesday 19 | My New Header

nur sakura said...

huhuhu... wlaupun xpnh naik.. tp rase nye mmg xkn naik kot... coz menyeram kn..huhhuhu

Cinta Hatiku said...

masyaAllah... memang gerun tgk... tgk nk naik cam nie..

My Life's Journey said...

huhu kalau umi gerenti bergetar dah kaki ..tak dapat umi nak try huhu

MaYa MustWany said...

bestnya!

Jericho said...

Alahai menakutkan.. kalau kabel tu terputus memang sia-sia

Deganshah Putra said...

Takut jatuh, tapi lebih takut bila roda kabel berenti ditengah jalan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...