Tuesday, January 24, 2012

Hati-hati dengan Facebook


Tadi semasa saya jenguk wall facebook kawan-kawan tiba-tiba terjumpa gambar ini. Jadi di sini saya ingin menasihati kawan-kawan supaya berhati dengan link di atas. Pastikan ianya adalah link facebook yang betul. Sekiranya kita masukkan user id dan password ke facebook palsu nanti hacker akan dengan mudahnya dapat nama user dan password kita.

Kesimpulannya berhati-hatilah ketika login facebook.

16 comments:

zana said...

trima kasih ye:)

syuesyada said...

kdg2 saya buka fb, dia sendiri bg peringatan..

bgus betol. :)

Cik tikah said...

tq sebab ingtkan :)

Kamikongsi said...

Kes phishing ni memang banyak jadi kat Malaysia. Walaupun boleh buat duit dengan facebook secara halal tapi still ada ramai yang suka buat keje jahat ni. benda macam ni selalu ada kat email.Selalu diorang attack akaun bank macam maybank,cimb dll.So pada yang dah tahu,better check link url sebelum klik.

SanaSiniKalerMerah said...

huhu..tq information ;)

semutmerah said...

always bookmark facebook :)

tq :)

::cik asha:: said...

thanks sbb bagitaw..pasni kene hati2..

si robot comel said...

terima kasih di atas info ini

syafiqakarim said...

naseb tau.tp jrg layang FB ni
haha.tp tp tp tengs bgtau :)

chinta qiela said...

terima kasih (:

Hanif said...

ada juga kes blogger login tipu punya..macam2 skrg ni

khairul said...

nyusahkan org

keluarga ale said...

di tambah lagi sekarang facebook bisa di rubah-rubah sedemikian rupa,, memudahkan para hacker untuk menjelajah

Aida Omar said...

Phising.. sebab tu sebelum log in apa sahaja jenis acc pastikan urlnya betul..

Shah Rizar said...

tip nak elak mudah jek
1. nak masuk apa2 website jgn klik kat link dari website org.. taip sendiri je www.facebook.com.. pendek je pun.. atau google perkataan facebook tu.
2. bookmark

naiemah_ramli said...

waaa..ada jga mcm ni..
tq sbb ingtkan =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...