Monday, January 30, 2012

Facebook menjimatkan kos CIA


Sedarkah kita bahawa sebenarnya facebook telah membina hubungan yang rapat dengan agensi-agensi perisikan US untuk memudahkan kerja mereka. Dengan adanya facebook kos untuk mencari pengganas ataupun penjenayah semakin senang dan dapat mengurangkan kos mereka.

Berhati-hatilah dengan facebook dan jangan masukkan data peribadi secara terperinci untuk suka-suka. Ada bahayanya yang tidak kita ketahui. Penjenayah pun menggunakan facebook untuk melakukan jenayah kerana lagi mudah dan menjimatkan kos.

Sama-samalah kita berhati-hati.....

11 comments:

Mohd Norafzal said...

opkos dorang ada agenda tersembunyi.hmm

Aida Omar said...

betul2..setuju! manusia kan apa yang dilakukan mesti ada motif. so pada pengguna Facebook berhati lah2. guna sebaik mungkin.

Hanif said...

kalau kita penjenayah ok ler tuu...
kalau tak..gun amacam biasa ajer kot!!!..
Tapi aku ada dengar gak..facebook ini sedar tak sedar profile diri kita terbuka luas..

L said...

huhuhu.. biaserla tuuu..

jom hayati sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/amanahnyer-sahabat-rasulullah.html

zareliqa afiqa said...

Betul2! jgn taksub sngt ngn fb..

syamilsynz said...

bgus jgk bekerjasama utk tngkap pnjenayah. jgn bkrjasama utk create pnjnayah dh la..

Cik tikah said...

pandainya org US ni!

Hanif Idrus said...

datang baca tentang facebook, video rokok...

Koding said...

Betul tu...
Itulah kepandaian barat dan yahudi yang kebanyakan manusia tidak sedar..

khairul said...

jgn kita disalah tangkap sudah lah

EmpayarUtama said...

Kira sama ke macam linkedln tu? Itu lagi professional society siap background kerja dulu-dulu pun ada; resume pun boleh masuk...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...