Monday, January 23, 2012

Baucar buku 1 Malaysia

Kebelakangan ini kerajaan telah memberikan baucar buku kepada semua pelajar IPTA supaya dapat meringankan sedikit bebanan para pelajar tapi ramai yang menyalahgunakannya. Setelah saya search di mudah.my rupa-rupanya memang ada orang yang ingin menjualnya dengan harga yang lebih murah.


Penjual itu katanya amat memerlukan duit daripada membeli buku. Padahal walaupun dah semester akhir sekalipun banyak lagi buku yang boleh dibeli untuk menambahkan ilmu pengetahuan di dada tapi apakan daya mungkin mereka lebih memerlukan duit dari buku.

Apa yang akan anda buat sekiranya dapat baucar buku 1 Malaysia ini?

17 comments:

::cik asha:: said...

better baucer drpd duit..kalo duit karang salah gune plak..baucer boleh beli buku2..

saye dh gune 3 keping beli buku..

liya alia said...

jeles tengok ramai dah dapat baucer ni. dak dak ump tak dapat pon lagi. cis cis !

nur_za said...

lor..buku la penting lagi..zaman nur xdapat baucer mcm ni..ok..jeles sngt

Cik tikah said...

agaklah. ramai nak jual baucer ni jadi duit kot. hehe...

khairul said...

ada gak org nk duit segera ni kan

Hanif said...

kerjaam kasi duit terpijak suruh beli buku...emmm

Puan Gojes said...

nak beli novel boleh tak? hehe..ala, kenala beli buku. buku kan perlu utk study. tp tak reti la why bebudak skg ni sanggup tukar dgn benda lain benda ni...sekali sekala dpt syg, kenapa nak buat benda lain pula :)

aienzunnur said...

beli bk la.

Fia said...

budak2 malaysia ni tak pernah bersyukur.bila kerajaan bg buat mcm ni.bila kerajaan tak bg kutuk kaw2. bukan anti kerjaan atau pro kerajaan tapi sakit hati tgk budak2 zaman sekarang.tak bersyukur lgsung.

iema ツ said...

kalau saya dapat lah baucer tu , mesti lah guna beli buku buku yang boleh buad rujukan for study ..

NighBerkz’S Blogs said...

baucer buku bli buku ar..hekhke


http://nighberkz.blogspot.com

KK said...

Teman pon ada simpan lagi baucer ni.tak tahu nak guna untuk ape.nak jual tak boleh sebab dah tulis nama teman.untunglah sape yang belum tulis,boleh jual kat orang yang memerlukan.

Entri baru: MegaUpload ditutup, FileSonic berjaga-jaga
Entri menarik: Video iklan Axe yang melampau

p!q4h b@guss said...

drpada jual baucer, better saya guna utk beli komik... waaa aku kayo.. haha

naiemah_ramli said...

dia memerlukn duit sngt la tu..hihi

#jales baru tmat stdy,baucer bru bg ha =(

محمد شهريل القنيطري said...

oversea x dapat pon..mood (ini x adil) hehe

LaLa mhdnor said...

Lala beli novel sebab sume buku da beli, hehehe

semutmerah said...

buy a lot of books for sure.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...